Dropbox - Ilmaista tiedostojen synkronoimista eri tietokoneiden välillä

Dropboxin idea on hyvin yksinkertainen: asennat tietokoneellesi Dropbox-ohjelman joka varmuuskopioi Dropbox-kansion sisällön turvaan pilvipalveluun.

Voit tallettaa Dropbox-kansioosi tiedostoja (dokumentteja, kuvia, jne) ja tietysti luoda kansioita. Itse käytän Dropboxissa kansiohierarkiaa, jolloin saan tärkeät tiedostot ryhmiteltyä ja pääsen niihin helposti käsiksi.

Dropboxin tuki eri käyttöjärjestelmille/laitteille on huima. Tuettuna ovat: Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad, BlackBerry, Kindle Fire. Käytän itse Dropboxia Linuxissa, Windowsissa ja Android-älypuhelimessa. On erittäin kätevää kun sama kansio on aina ajantasalla ja tärkeät tiedostot ovat turvallisesti aina saatavilla.

Varmuuskopioinnin lisäksi Dropboxia voi käyttää tiedostojen jakamiseen ystäville tai vaikka työkavereille. Dropbox-käyttäjien kesken on mahdollista jakaa sama kansio jolloin Dropbox tukee esimerkiksi ryhmätöitä tekeviä opiskelijoita tai työpaikan työryhmiä. Sokerina pohjalla Dropbox tarjoaa 30 päivän versiohistorian, jolloin vahingossa tuhotun tiedoston palauttaminenkin on mahdollista.

Dropbox tarjoaa ilmaista tallennustilaa 2 000 megatavua, mutta jos asennat sen suosittelijan linkillä sekä sinä että suosittelija saavat ilmaisen ja elinikäisen 500 megatavun lisän, eli yhteensä 2 500 megatavua.

No miten sen Dropboxin saa käyttöönsä?

Voit hankkia ohjelman suoraan ohjelman www-sivuilta jolloin saat 2 000 megatavua tilaa (http://www.dropbox.com) mutta saat 500 megatavua enemmän eli yhteensä 2 500 megaa tilaa jos asennat ohjelman suosittelulinkistäni.

Nyt riittää ominaisuuksien esittely. Siirrytään asennusohjeeseen..

Asennuksen aloitus

Klikkaa suosittelulinkkiäni https://db.tt/IrL46xoO ja avaa asennus omaan ikkunaansa. Seuraa samanaikaisesti tätä ohjetta toisesta ikkunasta.

Syötä etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Laita tunnukset talteen etteivät ne vain unohdu. :)

Tunnuksesi luodaan kun klikkaat "Create account" -painiketta.Asennusohjelman lataus

Seuraavaksi avautuu ohjelman asennussivu, joka automaattisesti aloittaa ohjelman lataamisen koneellesi.

(Jos vahingossa estät ohjelman lataamisen, klikkaa linkkiä "restart the download" joka lataa ohjelman uudelleen.)Asennusohjelman talletus

Tallenna tiedosto klikkaamalla "Save File" -painiketta. Löydät ladatun tiedoston "Downloads" ("Lataukset") -kansiosta.(Salli asennusohjelman suoritus)

Asetuksistasi riippuen voit joutua vielä erikseen vahvistamaan asennusohjelman ajamisen. Salli ohjelman suoritus klikkaamalla "Run" -painiketta.Dropboxin asennus

Aloita asennus klikkaamalla "Install" -painiketta.

Koska Dropbox-tunnus on jo luotu, valitse "I already have a Dropbox account" ja siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla "Next" -painiketta.Kirjaudu Dropboxiin

Kirjaudu Dropbpxiin äsken luomillasi tunnuksilla. Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, sekä kuvaava nimi tietokoneelle johon Dropboxia olet asentamassa. Esimerkiksi nimi voi olla vaikkapa "Kotikone" tai "Työläppäri".

Lopuksi siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla "Next" -painiketta.Valitse asetukset

On suositeltavaa valita Dropboxin oletusasetukset. Tällöin Dropbox-kansio luodaan "My Documents" ("Omat tiedostot") -kansioon ja kansion kaikki sisältö synkronoidaan.

Suorita asennus loppuun klikkaamalla "Install"-painiketta.Dropboxin esittely

Kun asennus on valmis voit tutustua Dropboxiin klikkaamalla "Next"-painiketta tai jatkaa suoraan loppuun klikkaamalla "Skip tour" -painiketta.Asennus suoritettu!

Asennus on valmis ja Dropbox käytössäsi! Sulje ikkuna painamalla "Finish" -painiketta.