Tämä sivu luotiin 20.12.2009, koska IsraelUpdate-sivuston vieraskirjasta oli jostain syystä poistettu sinne kirjoittamani kommentit koskien muutaman artikkelin totuudenmukaisuutta. Onneksi netin hakukoneiden cacheista löytyi loppujen lopuksi alkuperäiset kommentit, jotka minun mielestäni ansaitsevat paikkansa:

(Sivu on luettava alhaalta ylöspäin.)

 1. takku Says:

  Shalom!

  Kuten tiedämme, Raamattu on erehtymätöntä Jumalan Sanaa, ilmoitus Jumalalta meille ihmisille. Käännöskukkasineenkin se tarjoaa historiallisesti, profeetallisesti, ja tieteellisesti kestävää dataa. Nykymaailmassa vallalla on ns. tieteellinen maailmankuva, jonka mukaan maailma on miljardeja vuosia vanha ja ihminen on kehittynyt apinaoliosta. Tämähän on täysin epäraamatullista, mutta kuuluu lopun aikojen eksytyksiin (2. Piet. 3:3-7) Ajatus sopii niin idän filosofioihin, ateismiin, kuin New Ageenkin. Myös osa kristikuntaa on tässä valitettavasti tehnyt kompromisseja.

  Ensimmäinen ja tärkein käsky on, Minä Olen .. älä pidä muita jumalia. Tiedettä tehdään - niin Raamatun pohjalta kuin ateistisista lähtökohdista - LANGENNEILLA ihmisaivoilla. Tieteestä tulee helposti epäjumala, kun kuvitellaan, että tiede voi tehdä mitä tahansa/selittää mitä tahansa. Pitää muistaa, että kaikki tulee alistaa Raamatulle. Enkä tarkoita, että Raamattu olisi tiedekirja, mutta sen mitä se ilmoittaa on totta ja varmaa. On olemassa lukuisia todisteita esimerkiksi nuoren maapallon ja äskettäisen luomisen puolesta, mutta tästä todistusaineistosta (ymmärrettävästi) tiedemaailman valtaeliitti vaikenee.

  Varmaan tiedät, että DNA-tutkimus koki ihan järisyttävän muutoksen, kun huomattiin, että ns. roska-DNA on kaikkea muuta kuin roskaa. Muistaakseni sitä kuvailtiin samantapaisena muutoksena tutkimukselle, kuin jos Wall Street lopettaisi rahan käyttämisen. Olet varmaan tietoinen, että sekulaaritiede on kaikkea muuta kuin puolueetonta totuuden etsintää. De facto -tausta-ajatus on suurella (joskaan ei kaikilla!) osalla tiedemiehistä materialistinen/naturalistiseen filosofiaan kytketty.

  Jos siis vasta aletaan ymmärtää miten monimutkaisesta asiasta on kyse ihmisen DNA:ssa, niin on aika huteralla pohjalla esittää, että joku kykenisi kontrolloimaan moista järjestelmää, kun sen mallinnuksessakin on riittävästi ongelmia. Väitöskirjoja tehdään yksinkertaisimmista bakteereista, jotka ovat äärettömän monimutkaisia organismeja. Tätä vasten peilattuna ei ole suuri työ naurahtaa noille sivuillasi oleville "uutisille".

  Keskivertolukija ei ehkä todellakaan tiedä mitä on menossa. Itse pidän tärkeämpänä levittää koeteltua ja totuudellista tietoa kuin kaiken maailman juttuja, joista osa on täysin metsästä. (Tämä ei tarkoita, ettet sinä, hyvä Gavriel, voisi tai saisi niin tehdä.) Herra on antanut toisille "eri savotat" kuin toisille, joten on hyvä ettemme ole samasta muotista valettuja muutenkaan.

  Suurin huolenaihe näissä hömppäuutisissa on se, että jos niitä aletaan esittämään todisteina Raamatulle tai sen ilmoituksille - esim miten madonreikä tai muu fysiikan filosofiaan (=uskontoon) perustuva juttu todistaa rukouksen - niin mitä tapahtuu Raamatun luotettavuudelle jos (ja mitä ilmeisemmin KUN) ne osoitetaan vääriksi?

  Itse seuraan sivuiltasi juuri Israel-uutisia, ja näille muille kohautan tarpeen tullen olkaani samalla toivoen, että kukaan ei mene harhaan. Kaikesta huolimatta toivon sinulle siunausta ja menestystä.

 2. Gavriel Eskel Says:

  Takku näyttää takertuneen - ehkä muittenkin tapaan - muutamiin artikkeleihin uskoen niiden esittävän "new age hömmppää". Takku voi olla oikeassa, voi olla väärässä, en osaa arvioida. Kuitenkin, pitäisikö meidän jättää lukematta ne kirjoitukset, jossa esitetään uskomuksistamme poikkeavia asioita, jotka kuitenkin koskevat meitä kaikkia? Perustelen tämän sillä, että uusi liike, NA tai miten sitä nimitetäänkin, hallitsevat tällä hetkellä maailman markkinoita ja tieteitä yhä enenevässä määrin, kuten olen ollut näkevinäni. Jotta voisimme ottaa kantaa asioihin ja opastaa päättäviä edustajiamme, kai meidän tulee tietää, mistä puhutaan? Eikä sitä saa tietää painamalla päänsä pensaaseen. Maailmaa hallitseva pahan valta tietää aikansa lyhyeksi, ja siksi hyökkää kaikin voimin. Meidän tulee osata vastustaa sitä (1.Kor.9:26), koska me olemme ainoat, jotka pidättävät antikristuksen tulemista voimassaan, "kunnes hän (srk) joka pidättää, otetaan pois". (2.Tess.2:7) Pyytäisin lukijoitani ohittamaan kirjoitukset, jotka karsastavat, kuten Luther neuvoi, ja menemään toisiin.

 3. takku Says:

  Shalom!

  Olisi kiva, jos noita artikkeleitakin olisi mahdollista kommentoida. Aiemmin jo ilmaisin huoleni tuosta "DNA-tutkimuksista", joka juttu oli suoraa New Age -hömppää.

  Vastaavaa puppua on (ainakin osassa) jutussa Uutistaustoja III.
  ( http://israelupdate.achlak.net/?page_id=1090 ). Jos nyt miettii vaikka sitä monta kymmentä vuotta kukka-alan yritykset taistelivat saadakseen aikaa sinisen ruusun (sinisen värin geenin siirto ruusuun), niin pistää naurattamaan moiset ajatukset.

  Perusidea on, että yhdistellään hienolta kuulostavia termejä ja kun ollaan saatu vakuuttavan kuuloinen juttu aikaan, levitetään sitä ja seurataan miten se leviää.

  Eräs tuttavani antoi hyvän kommentin uutiseen: "Tällaiset uutisoinnit tuovat mieleen ateistien aikoinaan liikkeelle laittaman parodian, joka sittemmin enemmän tai vähemmän levisi kristittyjen parissa - vakavasti otettuna juttuna.. Uutisen mukaan Kuolan niemimaalla olisi öljyporausaukkoihin viety mikrofoneja, useiden kilometrien syvyyteen, josta olisi kuullut infernaalista mökää ja tuskan huutoja %)."

  Ja koska näiden sivujen Israel-uutisointi on luotettavaa, niin ihmiset luottavat muihinkin artikkeleihin: on surullista, että olen itse ollut opetustilaisuudessa, jossa lainattiin tuota "DNA-tutkimuksia" -artikkelia ihan vakavalla naamalla. Koetellaan kaikki, ja pidetään se, mikä hyvää on. Minusta olisi ihan perusteltua lisätä noihin hömppä-artikkeleihin joku tagi tai vastaava, että lukijat eivät nielaisisi koukun lisäksi kohoa ja vapaa yhtään asiaa miettimättä.